• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 33 495 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Weingut Jean Rapp Är en liten vingård som ligger mitt i de svagt böljande kullarna i södra Pfalz. Härifrån sträcker sig utsikten från Pfalz-skogens sluttningar till Rhenslätten och över till Alsace.

Den vackra egendom byggdes år 1782 och är än idag hem för de vackra vinrankorna.

Historien började för 114 år sedan när Johannes “Jean” Rapp, gifte sig med dottern till den dåvarande markägaren år 1905. Familjen Block-Grupe är nu glad att få fortsätta förvalta denna traditionella vingård, men Sina Andris och Frank Kayser som idag driver vingården har det ett tydligt mål, och det är att styra vingården med modernt tänk och varsamma händer in i framtiden och då med fokus på hållbar vinmakning. Det är med stort engagemang som de driver den underbara lilla vingård.

Vinstockarna växer vid foten av Haardtbergen och runt det lugna Drusweiler. Vinrankorna har odlats utan kemisk-syntetiska bekämpningsmedel sedan år 2016 och från nu, år 2020 är är vingården ekologiskt certifierad. Även i vinkällaren värdesätter de noggrann åldring, ger nödvändig tid för att mognad och vinerna tappas sent. Allt för sorglös njutning och med stor klunkvänlig glädje.

Passar till

Servera runt 8-12°C till soppor och grytor på vinterhalvåret, eller till pasta och lättare rätter på vitt kött, eller drick det bara som det är.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 9 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
ljust laxrosa
Land
Tyskland
Region
Pfalz
Distrikt
Südpfalz
Producent
Weingut Jean Rapp
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  Weingut Jean Rapp

  Ekologiskt certifierad sedan 2020

 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Pfalz

  ”Världens första vinväg”

  Pfalz har världens första renodlade vinväg Deutsche Weinstraße.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.