Insight Sauvignon Blanc 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Insight Sauvignon Blanc 2012 Sauvignon Blanc

Insight Sauvignon Blanc 2012

Insight Sauvignon Blanc 2012

Tillfälligt slut

Pris 208 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2014
Färg
Ljust halmgul, med gröna stråk
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Vitt
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Här känner du stora dofter av tropisk frukt, citrus, passionsfrukt och krusbär. Krispig och levande med smak av krusbär, limeskal och melon. Servera väl kyld, vid 10-12°C

Passar till

Insight passar utmärkt i ett glas på egen hand, men intas gärna med rökt lax, halstrade pilgrimsmusslor eller kycklingbröst med en gräddig senapssås.

Beskrivning

Marlborough är känd för gräsdoftande och örtiga Sauvignon Blancer, som absolut kan konkurrera med de stora vinerna från Sancerre. Druvorna till detta exklusiva vita odlas av det unga vinälskande paret Fleur McCree och Hemi Duns, som bara några år efter etableringen av sin vingård, fick äran att sälja sina fantastiska druvor till regionens bästa vingårdar. Nu har deras vingård mognat, de har tagit in Eveline Fraser, tidigare chefvinmakare på, kanske den mest berömda Nya Zeeländska vingården av dem alla, Cloudy Bay. Vibrerande och läcker - du kan inte förvänta dig mindre från en Sauvignon Blanc gjord av personen bakom ett av världens mest ikoniska viner. Insight passar utmärkt i ett glas på egen hand, men intas gärna med rökt lax, halstrade pilgrimsmusslor eller kycklingbröst med en gräddig senapssås.