Kraftiga kötträtter, alla sorters lagrade ostar och mörka chokladdesserter. Varför inte testa med en kraftig lasagne gjord med älgfärs! Dekantera någon timme före och servera strax under rumstemperatur kring 18-19 grader.
Djup, mörkfruktig doft med massor av choklad, körsbär, plommon och kakao. Fyllig smak med rik och koncentrerad fruktighet tillsammans med tydliga torkade toner. Snygga fatkaraktärer av mörk choklad, mocca och kaffebönor. Saftig, smakrik avslutning som hänger kvar länge.
Storebror, eller farfar om man så vill, i Il Papavero-serien som är så omtyckt. Här har vinmakaren Scipione Giuliani gjort sin version av en Amarone genom att noga välja ut de bäst lämpade druvorna från vinodlingarna på Sicilien och, likt en Amarone-process (appassimento-metoden), torkar druvorna på halmbäddar för att maximera koncentrationen innan de krossas och jäser. Torkningen av druvorna ger ett så mycket mer koncentrerat, fylligt och smakrikt vin eftersom vattnet i stort sett är borta. Sammanfattningsvis - ett riktigt toppvin till ett makalöst pris för kvaliteten.