Il Papavero 'Papaverone' Appassimento 2014 Cabernet Sauvignon

Il Papavero 'Papaverone' Appassimento 2014

Pris 180 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Angus The Bull Cabernet Sauvignon 2017

Pris: 159 kr

Världens bästa köttvin!

Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2021
Karaktär
Fylligt, smakrikt och komplext
Färg
Mörkt blålila med nästan svarta kanter.
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
50% Cabernet Sauvignon, 25% Nero d'Avola, 25% Merlot
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,5%
Kategorier

Doft & Smak

Djup, mörkfruktig doft med massor av choklad, körsbär, plommon och kakao. Fyllig smak med rik och koncentrerad fruktighet tillsammans med tydliga torkade toner. Snygga fatkaraktärer av mörk choklad, mocca och kaffebönor. Saftig, smakrik avslutning som hänger kvar länge.

Passar till

Kraftiga kötträtter, alla sorters lagrade ostar och mörka chokladdesserter. Varför inte testa med en kraftig lasagne gjord med älgfärs! Dekantera någon timme före och servera strax under rumstemperatur kring 18-19 grader.

Beskrivning

Storebror, eller farfar om man så vill, i Il Papavero-serien som är så omtyckt. Här har vinmakaren Scipione Giuliani gjort sin version av en Amarone genom att noga välja ut de bäst lämpade druvorna från vinodlingarna på Sicilien och, likt en Amarone-process (appassimento-metoden), torkar druvorna på halmbäddar för att maximera koncentrationen innan de krossas och jäser. Torkningen av druvorna ger ett så mycket mer koncentrerat, fylligt och smakrikt vin eftersom vattnet i stort sett är borta. Sammanfattningsvis - ett riktigt toppvin till ett makalöst pris för kvaliteten.