Stora, smakrika kötträtter på nöt eller fläsk. Gärna med mycket peppar. Servera svalt, kring 18-19 grader och gärna efter en stund i karaff.
Enormt komplex och djup doft av mörka bär, stenfrukt, jasmineblommor och torkade plommon. Snyggt integrerade karaktärer från ekfatslagringen. Stor, fyllig men superelegant och len smakpalett med otroligt finlemmade tanniner, massor av välintegrerade ekfatskaraktärer och en en avslutning som stannar hela kvällen.
Hentley Farm grundades i mitten av 90-talet när Keith Hentschke (från den kända vinproducentfamiljen) bestämde sig för att starta eget och gjorde djup research på var det fanns optimala förutsättningar för att producera riktigt toppviner. Beslutet föll på vingårdslägen i Seppeltsfield i Barossa Valley där Keith köpte 60 hektar vinodlingar. Sedan inleddes ett lika noggrant arbete med att optimera alla odlingarna för kvalitetsproduktion varför första årgången under varumärket inte lanserades förrän 2002. Idag är Hentley Farm en av de absolut främsta producenterna från hela Australien och extremt eftertraktade då all produktion säljs på allokering. Tack vare våra existerande kontakter i regionen har vi blivit rekommenderade för Keith och Hentley Farm och är därför extremt stolta över nu vara deras exklusiva partner i Sverige. Under 2015 utsågs Hentley Farm till "Årets vinproducent" i Australien av James Halliday, Australiens främsta vinrecensent.
Utmärkelser
97 poäng James Halliday
Guld Small Winemakers Show
Årets Vinproducent i Australien Wine Companion