Beskrivning

Graça 28 är en homage till en typisk portugisisk transport från 1900-talet: spårvagn eller eletrico, som det heter på portugisiska. En allegorisk symbolik av portugisisk tradition nu överförd till vin. Graça 28, med sitt ovanliga namn, tilltalande etikett och moderata prislapp gör den till en riktig "crowd pleaser"

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med rött kött som lamm, vilt och nöt, höstiga grytor och grillat.

Produktinformation

Lagerstatus
116 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Portugal
Region
Douro
Producent
Barão de Vilar
Huvuddruva
Touriga Franca
Druvor
Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Nacional and Tinta Barroca
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.1g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Barão de Vilar

  Barão de Vilar, där modernitet och tradition möts.
  Spännande är det bästa ordet för att beskriva Barão de vilar. Hundratals år av vintillverkning och en barontitel på 1800-talet mynnat ut i det här vinhuset.

 • Land

  Portugal

  Portugal - ett magiskt vinland med prisvärda kvalitetsviner. Portugal producerar viner med karaktär från det gröna och fuktiga Vinho Verde i norr till heta Alentejo i söder.

 • Region

  Douro

  Ursprungsområdet till portvin och andra eleganta viner.
  Regionen Douro har fått sitt namn av den flod på vilken flatbottnade vinbåtar förr fraktade portvinet ut till kusten.

 • Huvuddruva

  Touriga Franca

  Touriga Franca är en druva som växer främst i Dourodalen och på vilken de viktigaste portvinerna görs. Floden Douro ringlar sig fram från den spanska gränsen och hela vägen bort till Portugals kust. Längs kullarna och landskapen intill floden producerar vingårdarna vanliga röda och vita viner. Dock är det framförallt portviner som Dourodalen är mest känt för.