Gooseberry Bush 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Gooseberry Bush 2015 Colombard

Gooseberry Bush 2015

Gooseberry Bush 2015

Tillfälligt slut

Pris 102 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2017
Karaktär
Medelfylligt och torrt
Färg
Ljust halmgul
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
90% Colombard, 10% Sauvignon Blanc
Typ
Vitt
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Intensiv och ungt fruktig doft i blommig stil med tydliga inslag av krusbär och persika. Koncentrerad smak med bra frukt och markerad syra med toner av krusbär och lång eftersmak.

Passar till

Vinet passar perfekt som aperitif, till sallader eller till fisk-, skaldjurs- och kycklingrätter. Servera vinet kylt, mellan 8 och 10°C.

Beskrivning

Äntligen tillbaka! Förra gången vi hade Gooseberry bush i lager var det en riktig kundfavorit, nu har vi fått tag i en ny årgång med samma intensiva krusbärssmak och fräscha struktur. Vinet görs av Bon Courage, en vinproducent med anor från 1818, mellan floden Breede och Langeberg-bergen i Robertson Valley. Sedan 1921 är det familjen Bruwer som äger och driver anläggningen och idag är man inne på den tredje generationen. Jaques Bruwer, som är vinmakare, och hans fru Trudie är de som styr Bon Courage nu och deras barn, Inge, Karli och André, är de som småningom kommer att ta över. Bon Courage har vunnit många utmärkelser för sina viner och 2009 blev man framröstad som bästa vinproducent i Robertson.