Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Breede River Valley

(0)

Ett av sydafrikas viktigaste vindistrikt.
Breede River Valley är ett av Sydafrikas viktigaste vindistrikt. Här växer cirka 40 procent av landets vinplantor och både bords och premiumviner produceras.

Det viktigaste distriktet i Sydafrikas Western Cape-region

Breede River Valley är ett vindistrikt i Western Cape-regionen i Sydafrika. Den cirka 13 mil långa dalen sträcker sig från Breedekloof i väst till Swellendam i öst. Omgiven av bergskedjor som skydd mot öken och havsvindar och med tillgång till sötvatten i överflöd från Breede river är förhållandena i dalen perfekta för vinodling.
Det finns flera olika typer av terräng och jordmån i området vilket gör att många sorters druvor trivs. Längst de bördiga flodbankarna produceras druvor för destillering och massproduktion. Druvor för produktion av premiumviner odlas istället vid fötterna av bergen där höjdskillnader och varierande sluttningsgrader ger upphov till olika mikroklimat.

Från boskapsskötsel till ett av landets viktigaste vindistrikt

Det var först under 1600-talet som bosättare började kultivera området runt Breede River Valley. Området användes främst för boskapsskötsel fram tills mitten av 1800-talet då tyska bosättare började anlägga fruktträdgårdar och vingårdar. Då etablerades också Robertson och Worcester; de viktigaste städerna i området.
Idag är Sydafrika en av världens största vinproducenter och Breede River Valley har blivit ett av landets viktigaste distrikt. Omkring 40 % av Sydafrikas vinplantor växer i regionen. Majoriteten av skörden processas lokalt. I Breede River Valley finns allt ifrån småskalig tillverkning av premiumvin till massproduktion av bordsviner.

Tre olika distrikt

Breede River Valley delas in i tre olika distrikt;

Worcester

Distriktet med störst produktion – cirka en fjärdedel Sydafrikas viner tillverkas här. Området har ett varierande landskap och topografi varför flera olika röda och vita druvor odlas. Det mesta vin som tillverkas här är billigare bordsvin. Worcester är också berömt för tillverkning av Brandy.

Robertson

Ett annat viktigt vindistrikt som lämpar sig bra för odling av premiumdruvor. Området är främst känt för fruktiga chardonnay och shiraz-viner men man tillverkar även mousserande vin av druvorna chardonnay och pinot noir.

Breedekloof

Ett av de nyare vindistrikten i regionen. Här tillverkas främst mousserade, bords och dessertviner.