Beskrivning

Giortì betyder fest på grekiska – det här vinet är fest på flaska.

Spännande och lite ovanligt mousserande vin gjort på enbart Negroamaro, som i vanliga fall används till områdets kraftiga röda viner.

Vinet är framställt med Martinotti-metoden, även kallat Charmat. Efter en första jäsning, förs basvinet över till trycktankar där jäst och socker tillsätts. Därpå sker en andra jäsning, varpå vinet filtreras, dosage tillsätts och tappas på flaska. Resultatet blir en välbevarad fruktighet och bra mousse.

Passar till

Servera svalt kring 8-10 grader. Perfekt till minglet, till matiga sallader samt till färska skaldjur.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Puglia
Producent
Cupertinum
Huvuddruva
Negroamaro
Druvor
100% Negroamaro
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.2g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Cupertinum

  Ett historiskt vingårds-kooperativ i Salento på den italienska stövelns klack. Fokus ligger på lokala druvsorter och viner som inspireras av områdets traditioner. 

 • Huvuddruva

  Negroamaro

  Negroamaro – södra Italiens mest älskade blå druva.

  Välkommen att upptäcka Negroamaro, södra Italiens mörka hemlighet, som ger matvänliga viner med mycket sol, värme och karaktär.

 • Region

  Puglia

  Puglia ligger i sydligaste Italien och har med sitt varma medelhavsklimat många soltimmar och enstaka havsbriser, vilket är en idealisk miljö för att odla vin och speciellt av det lite kraftfullare slaget.

 • Kategori

  Tillfälliga släppet

  Viner på tillfälligt besök. Varje månad släpps här ett fåtal flaskor spännande, ovanliga, unika eller särskilt dyrbara viner.