Bra matvin till allt ifrån smakrik husman till grillade kötträtter med viss kryddighet och lagrade hårdostar. Servera svalt, kring 18-19 grader, gärna efter en stund i karaff.
Stor, inbjudande och fruktig doft med björnbär, svarta vinbär, plommon och kakao. Tydliga inslag av svartpeppar och choklad i bakgrunden. Fyllig, rund smak med mycket mörka bär, fatkryddor, rostade kaffetoner och bra, fasta tanniner innan en relativt lång avslutning.
Ingen producent är så starkt förknippad med ordet "kundfavorit" som Fire Block Vineyards ifrån Australien. Normalt hittar vi deras viner i Clare Valley, ofta på Grenache eller en blandning med Grenache i då det är regionens flaggskepp. I och med den allt växande efterfrågan på deras viner frågade vi Bill (vinmakaren) om han inte kunde göra något nytt projekt åt oss - och han hade direkt en idé! Hans bästa vän är nämligen en av Western Australias främsta druvodlare som idag säljer sina druvor till toppgårdarna runt om i Margaret River. Vi får inte nämna några namn men hans druvor hamnar normalt i flera riktiga ikonviner från regionen som kostar flera hundra kronor. Med lite god vänskap och tjat lyckades i alla fall Bill få loss 20 små ekfat av vännens toppjuice för att blanda de unika Fire Block Limited Release! Bara till den svenska marknaden, bara till våra kunder och dessa 20 fat (totalt 6500 flaskor) är allt som producerades. Så missa inte chansen att prova en limiterad upplaga av Fire Block från Margaret River!