Beskrivning

I fyra generationer har familjegården Domaine Cauvard, i hjärtat av Beaune, gått i arv. Idag manövrerar familjen över odlingar i fem byar som tillsammans består av 18 hektar. Vinerna de gör erbjuder ett brett spektrum av olika stilar, terroir och klimat, men alla med den gemensamma nämnaren Côte de Beaune. De makar fortfarande sina viner enligt gamla traditioner, med handskörd och minimalt med inverkan av gödning och herbicider.

Passar till

Servera lätt kyld runt 8-12 grader, utmärkt tillsammans med vitlökssniglar, vitt kött eller fisk i sås. Såklart också bra till skaldjur av det finare slaget.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 4 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Côte de Beaune
Producent
Domaine Cauvard
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Domaine Cauvard

  Domaine Cauvard gör hållbara viner med gamla anor.
  Domaine Cauvard ligger i distriktet Côte de Beaune. De har några av de bästa markerna i området och producerar vin med hållbara metoder.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Druvan med flera personligheter!