• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Craftwork Estate Chardonnay Monterey 2018 Chardonnay

Craftwork Estate Chardonnay Monterey 2018

Pris 179 kr
Lagerstatus
64 st
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene, med gröna stråk
Land
USA
Region
Kalifornien
Distrikt
Monterey County
Producent
Craftwork Wines
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.9 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & smak

Fina aromer av röda äpplen och päron, som följs upp av tropisk frukt och citrus. Elegant balanserad mellan en smakrik och rund palett och en skarp syra.

Passar till

Servera väl kylt, kring 8-10°C som en fin partner till färska skaldjur, lite elegantare fiskanrättningar eller ugnsrostad kyckling, eller pasta i gräddsås.

Beskrivning

Craftwork producerar handgjorda och hållbara viner längst den gyllene kusten i Monterey County och är amerikansk vintillverkning när den är som bäst. Vingården håller fast vid gamla beprövade metoder, för att på så sätt hedra regionens naturliga uttryck. I en värld där allt fler vingårdar investerar i ny teknik, skulle nog många kalla det gammalmodigt. De själva kallar det hantverk (craftwork). Området är känt för sina varierande markförhållanden, unika terroir och maritima inflytande, vilket är en perfekt cocktail när man producerar kvalitetsvin. Craftwork har lyckats skapa prisbelönta och vardagliga viner med stor valuta för pengarna.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS