• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Châteauneuf-du-Pape Cuvée Deux Soeurs Tour St Michel 2016 Grenache

Châteauneuf-du-Pape Cuvée Deux Soeurs Tour St Michel 2016

Pris 299 kr


Årgångar i lager

  • 2017
    349 kr
    750 ml

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu och fram till 2023
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Châteauneuf-du-Pape
Klassifikation
AOC
Producent
Domaine tour saint michel
Huvuddruva
Grenache
Druvor
80% Grenache, 15% Syrah, 5% Mourvèdre
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3.2 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Traditionell Châteauneuf-du-Pape med ett modernt utseende. Intensiv mörkröd färg, delikat doft av bär, mörk frukt och kryddor. Smaken är fyllig och komplex, avslutningen är vackert mjuk med mogna tanniner.

Utmärkelser

91/100 - Wine Spectator
91/100 - JebDunnuck.com
91/100 - Vinous.com

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med fågel, vilt, kraftiga såser, nötkött och mogna ostar.

Beskrivning

Domaine Tour Saint Michel har funnit i tre generationer sedan 1930 och grundades av Henri Fabre. Gården är 40 ha stor, varav 35 av dessa ligger i södra Châteauneuf-du-Pape. Idag är det dottern Mireilles som står vid rodret och stilen har blivit markant modernare de senaste 10 åren. Mireille fokusera på att producera eleganta viner som samtidigt bevarar Châteauneuf-du-Papes typiska egenskaper som fylligt och kryddigt. Hon har en tydligt säregen stil som har fallit många vinkritiker på läppen, bland annat Robert Parker och WineSpectator. Alla druvorna skördas och sorteras för hand och lagras i traditionella stora fat och barriques.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS