Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine tour saint michel

(1)

Domaine Tour Saint Michel producerar vin i Rhônedalen.
Domaine Tour Saint Michel har producerat smakrika röda och vita viner i tre generationer. 

Domaine Tour Saint Michel är ett familjegods som grundades år 1930 av Michel Fabre. Det ligger i södra Rhônedalen, inte långt ifrån städerna Avignon och Marseille. Namnet fick vingården av det utmärkande torn som du ser när du beträder godset. Samma torn finner du dessutom på vinflaskornas etikett. Sedan 2002 driver Mireille Fabre godset och hon är därmed den tredje generationen på Domaine Tour Saint Michel.

Vingården

Av de drygt 36 hektar som Domaine Tour Saint Michel odlar på är det endast drygt 1 hektar som de använder för sina druvor till vita viner. Förutom odlingarna som ligger i direkt anslutning till gården äger Domaine Tour Saint Michel också 5 hektar i Côtes-du-Rhône. På de soliga och varma sluttningarna i Châteauneuf-du-Pape växer det druvor som Grenache, Syrah och Monastrell till de röda vinerna. Till de vita vinerna odlar gården druvor som exempelvis Grenache Blanc, Roussane och Clairette. Terroiren i området består mestadels av småsten, grus och lerjord.

Från år 2020 har Domaine Tour Saint Michel påbörjat en omställning för att bedriva ekologiskt jordbruk. Det innebär att vinodlarna inte använder kemiska bekämpningsmedel i sina odlingar samt att metoderna för skötsel är anpassade. Druvorna skördar de för hand när frukterna uppnått perfekt mognad. Efter skörd får druvorna vila i fat av betong eller stål. Domaine Tour Saint Michel undviker att lagra viner på träfat, för att vinerna ska få behålla sin egen speciella karaktär och smak.

Vinerna

Domaine Tour Saint Michel producerar idag sex röda viner, två vita och ett rosévin. De här vinerna ska gärna serveras något kylda, helst vid 15,5 °C, eftersom det lyfter fram vinernas friskhet.

De röda vinerna beskriver Domaine Tour Saint Michel med egna ord som fruktiga, kryddiga, balanserade och sammetslena. Servera vinerna till klassiska kötträtter, kraftigare fiskrätter eller ostar. De vita vinerna beskriver de som fruktiga med frisk mineralton. Dessa viner serverar du med fördel till fiskrätter och skaldjur, rätter med kyckling, fläsk eller kalv eller asiatiska rätter.