• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Château les Reuilles Bordeaux Superieur Réserve 2017 Merlot

Château les Reuilles Bordeaux Superieur Réserve 2017

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
65 st
Lagring
Drick nu eller till och med 2024
Karaktär
Fylligt & Fruktigt
Färg
Rubinröd
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Bordeaux Supérieur
Klassifikation
AOC
Producent
Château les Reuilles
Huvuddruva
Merlot
Druvor
80% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.4 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Härligt mogna röda frukter med toner av kaffe och vanilj. Koncentrerad smak med sammetslena tanniner.

Passar till

Servera runt 16-20°C som en perfekt kavaljer till rött kött, kalv och lamm. Varför inte direkt från grillen! Passar även utmärkt till lagrad ost.

Beskrivning

Château Les Reuilles är gjord av Patrick Todesco, tredje generationens vinmakare på den prisbelönta producenten Savignac de Duras. Deras vingårdar, inklusive toppläget Les Reuilles, ligger på den östra sidan, nästan längst bort i Bordeaux. Detta pittoreska hörn av Frankrike är där världens största vinregion Bordeaux gränsar till ett gäng s.k. satellitappellationer, och Les Reuilles gränsar till det mindre kända Côtes de Duras. I detta områda lite längre in i landet är limatet lite varmare och torrare. Därmed blir vinerna oftast något fruktigare och varmare än en typisk Bordeaux. Familjen Todesco är känd för sin gästfrihet och efter att du förälskat dig i deras viner föreslår vi ett besök på deras Bed & Breakfast, som har en fantastisk utsikt över vingårdarna och regionen.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS