Château la Tour Pigeonnier blanc 2011
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Château la Tour Pigeonnier blanc 2011 Marsanne

Château la Tour Pigeonnier blanc 2011

Château la Tour Pigeonnier blanc 2011

Tillfälligt slut

Pris 121 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, fram till och med 2015.
Färg
Halmgul.
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
65% marsanne, 30% rousanne och 5% grenache blanc.
Typ
Vitt
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

välbalanserade dofter av citrus, blommor och persika med subtila toner från ekfaten. Smaken är stor och len, koncentrerad frukt med toner av citrus, fänkål och örter. Snygg balans och ett långt avslut. Servera väl kyld, vid 10-12°C.

Passar till

Passar bra till rika fisk och skaldjursrätter, som gratänger eller gräddiga soppor. Musslor, sallad nicoise, till getost eller som aperitif. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Château de Caragulihes är skaparen av detta vin. Gården ligger i Corbières och grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda.Vinet görs av klassiska sydfranska druvsorter och lagras i 6 till 9 månader på fat av fransk ek innan det buteljeras.