Med sin långa och eleganta finish är detta klassiska vin ett utmärkt sällskap till lite kraftigare kötträtter som ugnsrostat eller grillat lamm, revbensspjäll eller en mustig och välkryddad casserole. Låt vinet lufta en stund före servering.
Doft av röda bär, cassis och lakritsaromer. Smaken är fyllig med mjuka mogna plommon; medelfyllig kropp och fina tanniner.
Beläget åtta kilometer från den berömda medeltida staden Saint Emilion är Château du Prieur en 55 hektar stor egendom som ägs av familjen Merit. Domänen grundades av Emmanulle Merit och drivs nu av hans sonson Didier som har hjälp av hans barnbarnsbarn Arnaud. Fastighetens vingårdar består av lera och kalksten, en kombination som Merlot älskar, och med en fördelaktigt sydlig exponering som garanterar fullständig mognad och koncentration av smak. Didier och Arnaud producera en frodig, fruktbetonad blandning av Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc som är färdig att avnjutas direkt, utan lagring. Låt det lufta en stund innan servering.