Champagne Hugues Godmé Fins Bois Nv
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Champagne Hugues Godmé Fins Bois Nv Pinot Noir
Premanent nedsatt pris
Champagne Lefebvre Cuvée Réserve Brut NV

Pris: 299 kr

Champagne Hugues Godmé Fins Bois Nv

Pris 499 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt mogna ett par år i källaren
Karaktär
Elegant och smakrik
Färg
Gyllengul
Land
Region
Producent
Champagne Hugues Godmé
Huvuddruva
Druvor
60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Typ
Mousserande
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
12,0%
Se även

Doft & Smak

Stor, komplex och elegant doft av torkade gula frukter, röda bär och karameller. Smaken visar lager på lager av frukt, mineraler, ekfat och mognadstoner. Härlig balans mellan mineraliteten från Chardonnay och strukturen från Pinot Noir i en rund, krämig avslutning.

Passar till

Stor Champagne som klarar halstrade skaldjur, grillad fisk, färskostar eller färska läckerheter från havet. Servera kylt kring 10-11 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Hugues Godmé är en av de mest ödmjuka och jordnära vinproducenter vi träffat. Han låter helt enkelt vinerna tala för sig, och så de talar! Vi har länge letat fler kommande stjärnor i Champagne och så snart vi fick höra talas om Hugues och hans viner och hans filosofi så fattade vi att det är något stort på gång. Han har alltid odlat ekologiskt men efter det tuffa (extremt torra) året 1997 kände han att han borde kunna göra ännu mer för att vinrankorna skulle orka liknande år i framtiden och konverterade till biodynamisk odling. Idag är hans druvor, från Pinot-regionen Verzenay, bland regionens bästa och det har börjat pratas om hans viner i allskön internationell press. Prova själv så förstår du varför.