• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Champagne Hugues Godmé Brut Reserve Nv Chardonnay

Champagne Hugues Godmé Brut Reserve Nv

Champagne Hugues Godmé Brut Reserve Nv

Pris 352 kr

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st
Lagerstatus
14 st
Lagring
Drick nu till och med 2020
Karaktär
Elegant och stilren
Färg
Snyggt gyllengul
Land
Region
Producent
Champagne Hugues Godmé
Huvuddruva
Druvor
60% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 10% Pinot Noir
Typ
Mousserande
Volym
750 ml
Sockerhalt
7 g/l
Alkoholhalt
12,0%
Se även

Doft & Smak

Klassisk, stilren och elegant, gulfruktig doft från fokuset av Chardonnay. Citrus, gula äpplen och mineraler. Elegant, ren och frisk smak med läcker mousse, lime, stenfrukter och lite nötter. Bra syra och en lång, ren avslutning.

Passar till

Elegant aperitif, bra mingelvin eller till ostron, andra skaldjur och brie de meaux. Servera kylt, kring 9-10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Hugues Godmé är en av de mest ödmjuka och jordnära vinproducenter vi träffat. Han låter helt enkelt vinerna tala för sig, och så de talar! Vi har länge letat fler kommande stjärnor i Champagne och så snart vi fick höra talas om Hugues och hans viner och hans filosofi så fattade vi att det är något stort på gång. Han har alltid odlat ekologiskt men efter det tuffa (extremt torra) året 1997 kände han att han borde kunna göra ännu mer för att vinrankorna skulle orka liknande år i framtiden och konverterade till biodynamisk odling. Idag är hans druvor, från Pinot-regionen Verzenay, bland regionens bästa och det har börjat pratas om hans viner i allskön internationell press. Prova själv så förstår du varför.