Ernest Cazals var medlem i ett kooperativ baserat i sydfranska Hérault som sålde fat till de stora husen i Champagne. Han blev förälskad i regionen och 1897 uppnådde han sin dröm genom att skapa sitt egna Champagnehus i Le Mesnil-sur-Oger, en av regionens högst rankade byar. Decennier senare uppfann Ernests sonson Claude Cazals gyropaletten, en maskin som gjorde remuage (tidgare handvändning av Champagne-flaskor) möjligt vilket gör att man kunde uppnå samma resultat för hundratals flaskor i taget. Trots detta genombrott är familjeföretaget fortfarande en liten premiumproducent som idag drivs av Claudes barnbarnsdotter Delphine. Från gamla Grand Cru-vinstockar i Côte des Blancs är denna fina 2008 gjord och är full av mineral och rena smaker med utmärkt mognad, subtil citrus- och aprikosfrukt samt en fin rostighet.
Utmärkelser
91 Poäng - Guide des Vins Gilbert et Gaillard, 2017 Guld - Guide des Vins Gilbert et Gaillard, 2017 1 Stjärna - Guide Hachette des Vins, 2017 17/ 20 Poäng - Gault Millau Wine Guide, 2017