Dekantera och servera runt 16-20°C till kraftiga kötträtter, gärna på lamm
Subtila och florala aromer, som lyfts upp av solmogna hallon och kryddiga dofter. Silkeslena och avrundade tanniner, som stöds av komplexa hallon, björnbär och krydda.
Castello Solicchiata är en anmärkningsvärd egendom som grundades 1850 av Baron Spitaleri di Muglia. Med hans källare är inbyggd i den svarta lavabassängen vid foten av Etna, ligger vingårdarna betydligt högre upp planterade i de vulkaniska jordarna i sluttningarna. Det är en ganska farlig plats, men den speciella kvaliteten på de askiga jordarna erbjuder en mineralitet och finess i vinerna som är svår att efterlikna någon annanstans. Denna historiska byggnad har producerat prisbelönta viner sedan 1888 och var den första gården i Italien att producera en Bordeaux-blandning. Än idag fortsätter de att vinna fina betyg och utmärkelser för sina viner.