Servera runt 16-20 grader tillsammans med en köttbit och gräddig svampsås.
Mogna aromer med toner av mörka bär och jordig, salt kaffe. Smaken är silkeslen med mogna plommon, fina underliggande tanniner och ett mörkt avslut av kakao.
Västra Australien producerar en liten del av landets viner, men omkring en fjärdedel av sina högst prisvinnande. Många av dessa är tillverkade av Bordeaux-sorter, både röda och vita. Med ett havskylt klimat och mjuka backar har WAs sydvästra hörn stora likheter med Bordeaux och vinerna ekar Bordeauxs karaktäristiska balans av raffinerad frukt och runda tanniner. Den här prisbelönta vinkällare grundades av Paul Byron och Harold Dunning, som inspirerades av sin vision och kärlek till fint, vitt vin. De arbetar med toppvinmakarna Andrew Lane och Luke Eckersley där de skördat stor framgång. Denna sammetslena Merlot använder druvor från premiumregionen Great Southern. Över ett år i fat får vinet härlig, silkeslen plommonfrukt och toner av vanilj.