• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bosco Bracco Le Serre Barbera d'Asti Superiore 2016 Barbera

Bosco Bracco Le Serre Barbera d'Asti Superiore 2016

Pris 249 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller spara 10-12 år i källaren
Karaktär
Fruktigt & Varmt
Färg
Djupt blålila
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barbera d’Asti
Klassificering
DOCG Superiore
Producent
Bosco bracco
Huvuddruva
Barbera
Druvor
97% Barbera, 3% Dolcetto
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
4,5 g/l
Alkoholhalt
15,5%

Doft & Smak

Doften är komplex och kännetecknas av sin genomträngande finess och aristokratiska elegans med aningar av körsbär, björnbär och mogna plommon. Smaken uttrycker vad doften lovar med en trevlig överraskning i smakerna av hallon, björnbär, kakao och vanilj, åtföljd av en liten aning tobak.

Passar till

Passar bra till lagrade ostar, långkok, vilt och rätter med skogssvamp.

Beskrivning

Le Serre består av Barbera druvor med ett mindre inslag av Dolcetto (3%). Dolcetton plockas och får torka i små kassetter tills Barberadruvan mognat. Druvorna blandas sedan i pigatrican och genomgår masserering och alkoholjäsningen tillsammans. Detta är för övrigt en gammal metod att påverka vinerna i den riktning man vill. Efter alkoholjäsningen får vinerna mogna på ekfat i ca 20 månader. Efter inrådan från Bosco Braccos enolog används en blandning av nya och gamla barriquer (225 L), alltid fransk ek. Efter buteljering bör vinet förvaras i flaska i minst 3 år innan det mognat klart. Därefter förväntar vi oss en positiv utveckling i ytterligare några år.

Om producenten

Bosco Bracco är en svenskägd i vingård belägen i Asti-regionen i hjärtat av Piemonte. De arbetar uteslutande med de lokala druvorna Barbera, Nebiolo och Dolcetto. Sedan starten för femton år sedan har produktionen hela tiden varit inriktad på att göra ett högkvalitativt vin med en tydlig Bosco Bracco-prägel. Vingården är på 2 hektar och producerar ca 10 000 buteljer rödvin per år. Vinstockarna är mycket gamla (> 30 år). Vinerna lagras på en blandning av nya och gamla franska ekfat (barriquer 225 L) i två år innan buteljering. Arbete på vingården och cantinan sker i stor utsträckning manuellt och med stor hänsyn tagen till miljön.