Black Estate Riesling 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Black Estate Riesling 2013 Riesling

Black Estate Riesling 2013

Black Estate Riesling 2013

Tillfälligt slut

Pris 219 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2020.
Färg
Ljust halmgult med gyllene kanter.
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% riesling
Typ
Vitt
Alkoholhalt
12,0%
Se även

Doft & Smak

Tydlig, ren doft med massor av mandarin, röda äpplen, persika och marmor. Smakrikt, medelfylligt med en elegant och ihållande smak av äpplen, päron och lime. Frisk, krispig syra och en rund fin kropp från viss sötma i bakgrunden. Lång, frisk avslutning.

Passar till

Strålande på egen hand, till asiatiska inte alltför kryddiga rätter eller till fiskrätter med syrliga tillbehör. Servera kallt kring 10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Black Estate är en väldigt liten, familjeägd producent som drivs av paret Nicholas och Penelope tillsammans med Pen's föräldrar Rod och Stacey. De små odlingarna sköts helt ekologiskt och är belägna i premiumfokuserade distriktet Waipara. Familjen är i grund och botten vinodlare, snarare än vinmakare, så jobbet sköts främst i odlingarna och sedan får druvorna tala för sig själva. Så mycket naturvin det kan bli. Druvorna till just det här vinet kommer från Damsteep Vineyard i nordöstra Waipara, en odling från 1999 om bara två hektar. 2013 var ett kanonår i Waipara med en lång och jämn sommar där druvorna i lugn och ro kunde mogna utan stress. Efter att ha handplockats efter solnedgång pressades klasarna hela och fick sätta sig över natten innan de fick jäsa i cirka tre månader mellan 10 och 18 grader. När vinet då jäst ut flyttades tanken utomhus där den fick stå över vintern med vinet på sin fällning för att extrahera maximalt med karaktär. Vinet är ekologiskt certifierat.