Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Canterbury

(0)

Den lilla provinsen med utsökta viner.
Canterbury är mest känt för sina vinregioner och utsökta viner. Både internationella och inhemska utmärkelser har tilldelats regionens vingårdar. 

Canterbury är en stor provins vid den centrala östkusten på Nya Zeelands södra ö. Det finns vingårdar belägna över hela provinsen, men främst på slätterna väster om Christchurch. Det svala och lite mer skyddade området Waipara är utmärkt för produktion av eleganta, balanserade och välsmakande viner.

Canterbury är känt för sina vinregioner och i hjärtat av regionen ligger den pittoreska och staden Christchurch. Regionen domineras framförallt av de stora och nästan öde Canterburyslätterna. Slätterna sträcker sig hela vägen från de magnifika nyzeeländska Alperna i söder till öns östkust.

En relativt ny vinregion

Även om det är en relativt ny vinregion, där den första vingården blev grundad 1977, är Canterbury redan välkänt för sina utsökta Riesling, Chardonnay och Pinot Noir-viner.

Marken i regionen är perfekt för dessa druvor eftersom den är jordig och stenig. På sommaren är det varmt och torrt, medan det ofta är kallt, frostigt och klart på vintern.
Öster om Christchurch hittar du vingårdarna som är belägna på Banks-halvön. I söder finner du Burnham och i norr ligger många gårdar i det snabbt växande Waipara-området. Waipara är ett spännande ställe att besöka för vinälskare och som är ett populärt område för guidade tourer på de kända Canterbury Trails. Waipara har satt sitt namn på kartan i och med att deras Riesling-vin idag har fått en erkänd status internationellt tack vare sin höga kvalitet.

Fjärde största vinregionen

Canterbury är dessutom Nya Zeelands fjärde största vinregion där druvorna Chardonnay och Pinot Noir växer på nästan 60 % av regionens vingårdar. Sedan kommer Riesling på tredje plats av de mest populära druvorna följt av Sauvignon Blanc på fjärde plats.

Waiparas vingårdar får hela tiden nya internationella och inhemska utmärkelser som Air New Zealand, New World, Cuisine Magazine vilket är ett bevis att deras viner håller hög klass. Det är helt klart en destination att besöka för vinälskare.