Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike.

Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för främst produktionen av det vita, mousserande vinet prosecco. Men inte bara.

Det här är ett rött vin på druvsorten Cabernet Franc som är smakrikt, aromatiskt och harmoniskt med en lätt strävhet. Perfekt på bordet tillsammans med söndagssteken. 

Passar till

Servera runt 16-20 grader tillsammans med väl utvalda rätter för att lyfta vinets fina karaktär. Det passar utmärkt tillsammans med grillat kött, kött som fått koka i vinet, rådjurspasta eller tortellini med hare.

Produktinformation

Lagerstatus
43 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Italien
Region
Friuli-venezia giulia
Distrikt
Venezia Giulia
Producent
Vini Biasiotto
Huvuddruva
Cabernet Franc
Druvor
100% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Vini Biasiotto

  Du känner säkerligen igen Biasiotto då deras Prosecco, fem år i rad, blivit utsedd till världens bästa Prosecco av italiens vinkritiker nummer ett; Luca Maroni!

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Friuli-venezia giulia

  Friuli-Venezia Giulia är en av Italiens bästa vinregioner.
  Det är övervägande vita viner som produceras i Friuli-Venezia Giulia. Bland dem finns eleganta söta viner på druvorna Verduzzo och Picolit. 

 • Huvuddruva

  Cabernet Franc

  Cabernet Franc karaktäriseras av sina lätta och bäriga toner och blandas gärna upp med andra druvor för att skapa välkända kreationer.