Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Vår chefssomlierers favorit- Sauvignon blanc! Avery's Pioneer-serie är ett projekt där vinhandlaren Avery's i England letat upp de mest spännande tankarna vin de kunnat hitta och har tillsammans med producenten, genom att kunna garantera försäljning runt om i världen skapat makalöst prisvärda och kvalitativa viner. Just detta exemplaret är producerat av Ormonde Private Cellars i Darling Hills i Sydafrika. Regionens grantirika jordmån och maritima klimat bara några kilometer från kusten har skapat ett rykte om konstant produktion av aromatiska och svala viner, speciellt då på druvan sauvignon blanc. Många beskriver stilen som en mix av det aromatiska och tropiska från Marlborough och det eleganta och mineralrika från Sancerre.

Passar till

Gott som aperitif eller mingelvin men passar bra till skaldjursrätter, getost eller vegetariska sallader. Servera kallt kring 8-10 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Sydafrika
Region
Coastal Region
Distrikt
Darling
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% sauvignon blanc
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5%
 • Huvuddruva

  Sauvignon Blanc

  "Den vilda vita"

 • Region

  Coastal Region

  Regionen ligger i Sydafrika och inkluderar vindistrikten Cape Town, Darling, Franschoek, Lutzville, Paarl, Stellenbosch, Swartland, Tulbagh och Wellington. Tillsammans står de för nästan hälften av all vinodling i landet.

 • Land

  Sydafrika

  Sydafrika är nog för många en ganska ny bekantskap i vinvärlden och tillhör också den så kallade ”Nya världen”, som man generellt kallar vinproducerande länder utanför Europa.