Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Firman som producerar det här vinet, Cascina Arpatin, ligger utanför Alba i Piemonte, i nordvästra Italien. Här produceras några av Italiens mest berömda röda viner och främst bland dem märks barolo och barbaresco. De röda druvor som satt Piemonte på vinkartan är nebbiolo (som i de nyss nämnda vinerna görs på), barbera och dolcetto. Under den begåvade vinmakaren Stefano Giordanos ledning producerar Cascina Arpatin viner från alla de främsta ursprungen i Piemonte.Vinmusten jäser i cement- och ståltankar och lagras sedan i några månader på flaska innan det släpps till försäljning. Vinet är inte lagrat på ekfat.

Passar till

Vinet passar perfekt till pastarätter med kött och ost, till svamprätter, rätter på fläsk- eller kalv samt till medellagrade ostar.

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Dolcetto d’Alba
Huvuddruva
Dolcetto
Druvor
100% dolcetto.
Typ
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5%
 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Huvuddruva

  Dolcetto

  Dolcetto- som betyder “den lilla söta" har länge ansetts vara en liten enklare druvsort, men idag vet man bättre då allt fler seriösa vinmakare satsar på odlingar med exeptionella vingårdslägen. Floralitet, röda bär och härlig lättillänglighet är en bra beskrivning på Dolcetto.

 • Distrikt

  Dolcetto d’Alba

  Dolcetto d'Alba DOC är ett lättdrucket vin från Piemonte.
  Dolcetto d'Alba görs på druvan Dolcetto. Det är den mindre kända av de omtalade druvor som är typiska för Piemonte.