Vinet passar perfekt till pastarätter med kött och ost, till svamprätter, rätter på fläsk- eller kalv samt till medellagrade ostar.
Doften påminner om mörka körsbär och plommon. Vinet är ungt och stramt med subtil röd frukt som övergår i en mjuk bittermandel smak. Serveras något under rumstemperatur , runt 16 grader.
Firman som producerar det här vinet, Cascina Arpatin, ligger utanför Alba i Piemonte, i nordvästra Italien. Här produceras några av Italiens mest berömda röda viner och främst bland dem märks barolo och barbaresco. De röda druvor som satt Piemonte på vinkartan är nebbiolo (som i de nyss nämnda vinerna görs på), barbera och dolcetto. Under den begåvade vinmakaren Stefano Giordanos ledning producerar Cascina Arpatin viner från alla de främsta ursprungen i Piemonte.Vinmusten jäser i cement- och ståltankar och lagras sedan i några månader på flaska innan det släpps till försäljning. Vinet är inte lagrat på ekfat.