Beskrivning

Avlägsnandet av alkoholen i Appalina Sparkling Pinot Noir sker på ett mycket försiktigt sätt i vakuum och är definitivt varsammare än någon annan extraktionsmetod. Metoden tillåter en mycket mild extraktion genom en temperatur en bra bit under 30° C så att en termisk skada inte kan uppstå. Vinet värms sedan upp till 29°C, när alkoholen når sin kokpunkt och börjar avdunsta. Denna procedur inträffar på några minuter och är därför mycket effektiv. Systemet som används är datorstyrt och säkerställer ett optimalt och korrekt extrakt av alkoholen.

Passar till

Avnjutes väl kyld, runt 4-6°C i glada vänners lag, eller när du bara vill ha lite guldkant på vardagen.

Produktinformation

Lagerstatus
82 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
ljust laxrosa
Land
Tyskland
Region
Nahe
Producent
Weinkellerei Hechtsheim
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Volym
750 ml
Sockerhalt
5g/100ml
Alkoholhalt
0.1%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Weinkellerei Hechtsheim

  Weinkellerei Hechtsheim är en vinodlarförening som bildas 1971 med syftet att gemensamt marknadsföra prisvärda kvalitetsviner från Hechtsheim.

 • Land

  Tyskland

  Tyskland är världens sjunde största vinproducerande land. Med en produktion på ca 10,3 miljoner hektoliter vin per år placerar sig Tyskland på en sjunde plats vad gäller mängd vin som produceras i landet.

 • Region

  Nahe

  Nahe är ett litet vinodlingsområde i Tyskland med en brokig historia.
  Vinregionen är framförallt känd för eleganta viner gjord på Riesling. Druvan trivs väl på de branta sluttningarna ner mot floden Nahe. 

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Den eftertraktade bråkstaken!