Antico Casale Nero d'Avola 2021
Kraftfull smakrikedom från heta Sicilien!
Kraftfulla och munfyllande smaker av mörka körsbär, björnbär, solmogna jordgubbar och sultanrussin. Fina tanniner, en medelfrisk syra som gör att vinet känns fräscht trots sin stora fyllighet. Eftersmaken är lång och underbart behaglig.
Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
- Lagerstatus:
- Slut
- Fri frakt hem till dörren
- Nöjd kund-garanti
- Säkra betalningar
Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.
Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit
Beskrivning
Antico Casale Nero d'Avola är ett maffigt ekologiskt vin, med sitt sanna uttryck för Sicilien!
En region välsignad med många heta soltimmar. Nero d'Avola är en inhemsk druva från ön och odlas i kalkrika jordar, som ger extremt eleganta viner att njuta av året om. Passar till allt från steken på grillen till mustiga höstgrytan.
Passar till
Servera kring 18-20 grader. Perfekt till lammytterfilé med svamprisotto och kraftfull rödvinssås, grillad T-Bone med salta och krispiga pommes eller till ostbiten efter maten.
Produktinformation
- Lagerstatus
- Slut
- Lagring
- Kan lagras 5-10 år
- Karaktär
- Mjukt & Bärigt
- Färg
- Rubinrött
- Land
- Italien
- Region
- Sicilien
- Producent
- EnoItalia
- Huvuddruva
- Nero d'Avola
- Druvor
- 100% Nero d'Avola
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- 0.5 g/100ml
- Alkoholhalt
- 13%
- Se även
-
EnoItalia
EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!
-
Nero d'Avola
Nero d´Avola- som betyder ”den mörka från Avola” Precis som namnet antyder så är det en härligt mörkfruktig blå vindruva från den orörda och paradislika Sicilianska staden Avola.
-
Sicilien
Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.
-
Mjukt & Bärigt
Under denna kategori går rödbäriga, friska viner som nästintill aldrig har lagrats på fat. Smakaromer i mjuka och bäriga viner går åt röda bär som jordgubbar och skogshallon, örtighet som rosmarin och lavendel och ofta med en frisk syra.