Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Antico Casale Nero d'Avola är ett maffigt ekologiskt vin, med sitt sanna uttryck för Sicilien! 

En region välsignad med många heta soltimmar. Nero d'Avola är en inhemsk druva från ön och odlas i kalkrika jordar, som ger extremt eleganta viner att njuta av året om. Passar till allt från steken på grillen till mustiga höstgrytan.

Passar till

Servera kring 18-20 grader. Perfekt till lammytterfilé med svamprisotto och kraftfull rödvinssås, grillad T-Bone med salta och krispiga pommes eller till ostbiten efter maten.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Sicilien
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Nero d'Avola
Druvor
100% Nero d'Avola
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Nero d'Avola

  Nero d´Avola- som betyder ”den mörka från Avola” Precis som namnet antyder så är det en härligt mörkfruktig blå vindruva från den orörda och paradislika Sicilianska staden Avola. 

 • Region

  Sicilien

  Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.

 • Karaktär

  Mjukt & Bärigt

  Under denna kategori går rödbäriga, friska viner som nästintill aldrig har lagrats på fat. Smakaromer i mjuka och bäriga viner går åt röda bär som jordgubbar och skogshallon, örtighet som rosmarin och lavendel och ofta med en frisk syra.