Antica Vigna Valpolicella Rosso 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Antica Vigna Valpolicella Rosso 2014 Corvina

Antica Vigna Valpolicella Rosso 2014

Antica Vigna Valpolicella Rosso 2014

Tillfälligt slut

Pris 129 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2017
Karaktär
Fruktigt och smakrikt
Färg
Klart rubinröd
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
Corvina, Corvinone, Rondinella
Typ
Rött
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Vegetativ, rödfruktig doft med mycket körsbär, vinbär och örter. Smaken är fräsch, len och fruktig med liknande karaktärer som i doften. Mellanfyllig stil med skön avslutning av friska körsbär och röda vinbär.

Passar till

Härligt allroundvin som passar till det mesta. Tänk italienskt så är man hemma. Särskilt gott till charkisarna. Servera svalt, strax under rumstemperatur, kring 18 grader.

Beskrivning

Antica Vigna är ett varumärke från Tenute SalvaTerra, Venetiens största familjeägda producent. Totalt sett kontrollerar de cirka 15 % av den totala vinodlingsarealen i Venetien. Den absolut största delen av druvorna säljs av till andra producenter eller negotiants men de bästa druvorna i varje prisklass behåller de och skapar sin egna viner på. Antica Vigna är varumärket där de försöker skapa så traditionsenliga viner som möjligt och det var därför vi föll för just den serien. För det är ju det Venetien handlar om - klassiska, historiska viner i en tydlig stil för sitt stolta ursprung. Om man kallar Ripasso för mini-Amarone kan man kalla denna Valpolicella Rosso för en mini-Ripasso.