Antica Vigna Ripasso 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Antica Vigna Ripasso 2013 Corvina

Antica Vigna Ripasso 2013

Antica Vigna Ripasso 2013

Tillfälligt slut

Pris 149 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2018
Karaktär
Smakrikt och fylligt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
Corvina, Corvinone, Rondinella
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Ursprungstypisk, julkryddig doft med körsbär, choklad och kakao. Mellanfyllig till fyllig smak med stor, klassisk fruktighet. Massor av mörka bär, kakao och kryddor i den relativt långa avslutningen.

Passar till

Smakrika kötträtter, gärna med någon kryddig eller sötfruktig sås. Även utmärkt till lagrade hårdostar. Servera strax under rumstemperatur kring 18-19 grader.

Beskrivning

Antica Vigna är ett varumärke från Tenute SalvaTerra, Venetiens största familjeägda producent. Totalt sett kontrollerar de cirka 15 % av den totala vinodlingsarealen i Venetien. Den absolut största delen av druvorna säljs av till andra producenter eller negotiants men de bästa druvorna i varje prisklass behåller de och skapar sin egna viner på. Antica Vigna är varumärket där de försöker skapa så traditionsenliga viner som möjligt och det var därför vi föll för just den serien. För det är ju det Venetien handlar om - klassiska, historiska viner i en tydlig stil för sitt stolta ursprung. Ripasso är vinet som produceras tillsammans med skalresterna från Amarone vilket ger en väldigt koncentrerad och smakrik produkt till en bråkdel av priset. Ett smart vin helt enkelt.