• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 23 072 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Beskrivning

Amodo togs nyligen fram åt en stor italiensk restaurangkedja i Storbritannien som ville hitta det mest prisvärda vinet som fortfarande stod upp till en stor palett av olika maträtter och som upplevdes i smaken som mycket dyrare än det var. Uppdraget gick till innovatörerna på EnoItalia och det perfekta vinet hittade de i norra Italien, närmare bestämt regionen Lombardien där de lyckades producera en smakrik, elegant och otroligt prisvärd Pinot Noir. Vi kan bara lyfta på hatten och vara glada att vi är deras exklusiva importör i Sverige!

Passar till

Lätt men ändå smakrikt vin som passar den mesta vardagsmaten med rötter i Italien som pasta, pizza, porchetta eller svamprisotto. Även gått till mellanlagrade ostar. Servera valt, eller lätt kylt, kring 14-18 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
347 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Ljust rubinrött
Land
Italien
Region
Lombardiet
Distrikt
Provincia di Pavia
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
Amodo Pinot Noir 2020 har fått betyget 3.3/5 • 15 omdömen.
  • Producent

    EnoItalia

    EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

  • Huvuddruva

    Pinot Noir

    Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

  • Region

    Lombardiet

    En stor vinregion i norra delen av Italien.
    Lombardiet ligger i norra Italien och är en stor region med olika sorters klimat där det produceras viner av olika karaktär.

  • Karaktär

    Mjukt & Bärigt

    Under denna kategori går rödbäriga, friska viner som nästintill aldrig har lagrats på fat. Smakaromer i mjuka och bäriga viner går åt röda bär som jordgubbar och skogshallon, örtighet som rosmarin och lavendel och ofta med en frisk syra.