Alegria Old Vines Carinena 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Alegria Old Vines Carinena 2012 Carignan

Alegria Old Vines Carinena 2012

Alegria Old Vines Carinena 2012

Tillfälligt slut

Pris 101 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med 2014.
Färg
Rött
Land
Region
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
92% carignan 8% syrah.
Typ
Rött
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Doften är ung, och lite sluten med toner av röda och mörka bär. Ett torrt vin med hög syra och intensiv frukt, medelfyllig och smakrik med massor av röda och mörka bär samt en subtil kryddig ton från ekfaten. Unga fina tanniner och en lång avslutning. Servera under rumstemperatur vid 17-18°C.

Passar till

Passar speciellt bra till patéer och pastejer, men passar även utmärkt till mustiga grytor och grillat som fläskkarré eller smakrika korvar.

Beskrivning

Cariñena är ett mycket gammalt vinområde, sydost om Rioja, i norra Spanien som ännu inte är så känt i Sverige. Det här vinet är gjort på druvsorten mazuelo (även kallad carignan) som anses komma från Cariñena ursprungligen. Druvorna kommer från stockar som är äldre än sextio år och ger små skördar med mycket koncentrerad frukt. Den chilenske vinmakaren Marcelo Morales har kombinerat sina erfarenheter från Sydamerika och Europa och gjort ett kraftigt och fruktigt vin i traditionell stil med en modern touch. Vann silver i brittiska International Wine Challenge 2013 och brons i tyska Mundus Vini International Wine Competition 2013.