Westend Est The Boxer Durif 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Westend Est The Boxer Durif 2014 Durif

Westend Est The Boxer Durif 2014

Westend Est The Boxer Durif 2014

Tillfälligt slut

Pris 136 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2018
Karaktär
Kraftfullt och fylligt, mustigt rött
Färg
Mörkt, nästan svart rubinrött
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
100% durif
Typ
Rött
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Mogen doft av kryddiga hallon och mörka frukter. Smaken har massor av svartra frukter, kryddor och antydan till örter och vaniljtoner

Passar till

Förutom till kraftiga maträtter kommer detta tunga, fullödiga rödvin bäst till sin rätt med grillat rött kött eller vilt – till rådjur passar det perfekt.

Beskrivning

Ett skamlöst tungt och fullmatat rödvin från Bill Calabria. The Boxer har bländat både domare och konsumenter, vunnit 22 utmärkelser, bland annat fyra Guld och en Trofé för de tidigare få årgångarna. Boxer är gjord enbart på Durif, en druva som har sitt ursprung i södra Frankrike, men har kommit upp med trumf i Australiens varma klimat, när den förlorar sina rustika hårda kanter och vinner massor av härlig karaktär från mörka frukter. Överraskande nog utgör den fortfarande bara 0,2 % av Australiens planteringar. Bill Calabria är den begåvade vinmakaren bakom The Boxer. Hans föräldrar emigrerade från Italien på 1940-talet och grundade Westend Estate i Riverina, New South Wales. Bill månar om kvaliteten på druvorna han använder och genom att hålla avkastningen nere vinner han imponerande koncentration i sina viner.