Beskrivning

Serien VOGA från populära EnoItalia har snabbt blivit en stor kundfavorit. Denna söta och lätt mousserande Moscato i snygg flaska är friskt och bjuder på toner av både citrus och aprikos. Druvorna kommer från området Oltrepò Pavese där jordmånen präglas av hög magnesiumhalt som ger druvor av extra hög kvalité.

Passar till

Detta mångsidiga vin fungerar både som en aperitif, som ingrediens i en fruktig cocktail, till asiatiskt mat eller till en söt dessert.

Utmärkelser

Silver - Beverage Tasting Institute, 2020

Produktinformation

Lagerstatus
85 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Halvtorrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Italien
Region
Lombardiet
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Muscat
Druvor
100% Moscato
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
6.5 g/100ml
Alkoholhalt
7.5%
Se även
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Muscat

  Muscat är samlingsnamnet på en familj av druvor som lär ha sitt ursprung i mellanöstern. Muscat lär också vara världens äldsta av alla världens druvsorter.

 • Region

  Lombardiet

  En stor vinregion i norra delen av Italien.
  Lombardiet ligger i norra Italien och är en stor region med olika sorters klimat där det produceras viner av olika karaktär.

 • Karaktär

  Halvtorrt & Fruktigt

  Under denna kategori faller fruktdrivna viner in med en restsötma på minst 20 g/ l. För den sakens skull behöver vinet inte upplevas som sött då det nästan alltid har en frisk syra.