• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Viu Manent Chardonnay Reserva Collection 2020 Chardonnay

Viu Manent Chardonnay Reserva Collection 2020

Pris 129 kr
Lagerstatus
40 st
Lagring
Drick nu och fram till 2022
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust halmgul
Land
Chile
Region
Valle Central
Distrikt
Colchagua Valley
Producent
Viu Manent
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Ett elegant vin med toner av tropiska frukter, grapefrukt och melon på näsan. Ljusa träiga toner i bakgrunden med en aning brödighet som ökar komplexiteten i denna fylliga Chardonnay. I finishen gläds den uppfriskande syran i kombination utav en krämig arom.

Passar till

Servera mellan 8-12 grader som aperitif, eller till alla fisktyper, fågel, fläsk eller varför inte till en härlig paj?

Beskrivning

Viu Manent Chardonnay är ett vackert vitt vin med en rik och spännande bukett med blommor och frukter. Smaken är fyllig med mycket god frukt och friskhet i den eleganta eftersmaken. En fantastisk framgång, folk kommer om och om igen för att få detta vin. Viu Manent grundades 1935. Först hade man inga egna fält, men när Don Miguel Viu Manent 1966 köpte de allra bästa vingårdarna i Colchagua-dalen var det förmodligen flera av de lokala vinbönderna som trodde att han fått några glas för många innanför västen. Vid den här tiden var de som vågade ge sig på att göra chilenskt kvalitetsvin få och Don Miguel betalade ganska stora summor för för vingårdarna på totalt 150 hektar. Men lika galen som vinbönderna ansåg att Don Miguel hade blivit, lika genialiskt visade sig hans investering ha varit. Fastigheterna runt huset säljs idag för hissnande belopp.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS