Vincent Baron

(1)

Eleganta Bordeauxviner producerade med omsorg.
Vincent Baron är viner framställda i den kända regionen Bordeaux i Frankrike. Vinerna är uppkallade efter vinets skyddshelgon.

Vincent Baron framställs på den vackra vingården Château Saint-Vincent i vinregionen Bordeaux i Frankrike. Ägaren Nicolas Chevalier har växt upp i "vinvärlden" och är fjärde generationens vinmakare. Till en början arbetade han enbart med försäljning men 2001 tog han över vingården och började då även arbeta med själva vinproduktionen. Så sedan tjugo år tillbaka kombinerar han alltså sin passion för druvor och vinframställning med försäljning och marknadsföring.

Vingårdens historia

Château Saint-Vincent har producerat AOC-viner i flera generationer. Här har passionerade vinodlare skapat unika viner, med respekt för marken, vinstockarna och miljön. Kvaliteten på terroiren i kombination med omsorgen om druvorna har dessutom gjort det möjligt för Château Vincent att erbjuda eleganta viner som också passar utmärkt att lagra.

Namngivet efter skyddshelgon

Château Saint-Vincent är uppkallat efter vinets skyddshelgon Saint Vincent. Legenden om honom säger att han stannade vid en vingård för att prata lite med vinodlarna. Under tiden passade hans åsna på att äta upp skotten på vinrankorna. Året därefter blev skörden mycket bättre och sägen säger därför att åsnan uppfann beskärningen. Efter det blev Saint Vincent vinets skyddshelgon.

En annan legend säger också att de valde honom för att den först stavelsen i hans namn är detsamma som det franska ordet för vin. Den 22 januari kallas för Saint Vincents dag och firas i alla vinproducerande länder som en hyllning till honom. Det är även den traditionella dagen för beskärning av druvorna.

Saint Vincent Baron Bordeaux

Detta rödvin från Château Saint-Vincent består av 60 % Merlot, 30 % Cabernet Sauvignon och 10 % Cabernet Franc. Vinet är framställt av noga utvalda druvor som de sedan jäser i kontrollerad temperatur i 2-3 veckor för att alltså få ett runt och elegant vin med fina tanniner. Här hittar du smaker av plommon, mörka bär och ek. Servera vinet med en temperatur på mellan 16 och 18 grader, gärna till en grillad biff, kalv, eller till ett stekt ankbröst.