• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stella Bella Estate Chardonnay 2016 Chardonnay

Stella Bella Estate Chardonnay 2016

Pris 219 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Kan drickas nu som ung men kommer utvecklas ytterligare och kan sparas 10+ år
Karaktär
Elegant och komplex
Färg
Glimrande halmgul
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Stor, expressiv och komplex doft av aromatiska toner från apelsin, persika, kamomille och härligt integrerade ekfatskaraktärer av rostade hasselnötter, rökig flinta och vaniljstång. Smaken är tight och fokuserad med massor av citruslager av citron och lime tillsammans med läcker grapefrukts brûlee. Integrerade nötiga inslag, bra fatkaraktär och en frisk syra i den långa, komplexa och ihållande avslutningen.

Utmärkelser

95 poäng James Halliday
94 poäng The Winefront
94 poäng Wine Business Magazine
Guld Margaret River Wine Show 2015

Passar till

Underbart matvin till mycket från havet som grillad fisk eller testa producentens tips - en ljummen sallad med ankbröst, apelsin och hasselnötter! Servera kylt, kring 10-11 grader.

Beskrivning

Stella Bella betyder "vacker stjärna" och är en av de främsta producenterna i Western Australia, om inte hela Australien, med sina konsekventa fem stjärnor i The Wine Companion och med toppbetyg för sina viner runt om i världens internationella vintävlingar. Charmen med dem är att de inte tar sig själva på allt för stort allvar utan producerar helt enkelt viner de vill dricka själva. Att det råkar vara bland det bästa som lämnar landet är en annan femma... Just Chardonnay är kanske det de gör allra bäst. Testa och se för dig själv.