• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Selección Numerada v14 Rioja Reserva 2015 Tempranillo

Selección Numerada v14 Rioja Reserva 2015

Pris 199 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
87 st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta tre åren
Karaktär
Fruktigt och kryddigt
Färg
Klart rubinröd
Land
Spanien
Region
Rioja
Klassificering
Doca
Producent
Hemligt
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
80% Tempranillo, 10% Garnacha, 10% Graciano
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Intensiva aromer av mogen frukt, körsbär, kakao, tobak och vanilj, med en bakomliggande karaktär av svarta frukter typiskt för Tempranillo. Raffinerade och silkeslena smaker av röda frukter, krydda och mycket koncentration. Mjuka men samtidigt kraftfulla tanniner med en kryddig finish.

Passar till

Servera runt 16-20 grader tillsammans med kraftiga kötträtter som ugnsrostat lamm eller mustiga grytor och pulled pork. Funkar såklart till det mesta från grillen. Också fint till en ostbricka med lagrade hårdostar.

Beskrivning

Våra Seleccion Numerada-viner är så kallade "cleanskins", alltså viner från några av de bästa producenterna som Spanien har att erbjuda, men med en speciell etikett, som inte avslöjar producentens namn. Det gör man av den anledningen att vingårdarna måste göra plats i sina källare för nya årgångar och således ger dig som kund en möjlighet att köpa riktigt högkvalitativa viner för en bråkdel av vad de normalt kostar. Viner från berömda regioner, vingårdar och bodegor som har ned- eller avklassificerats.