Blommiga smaktoner av persika, aprikos, saftig mango, honung och ananas. En drygt fyllig riesling med hög mineralitet av flintsten och hög lagringspotential
Vingården Bischel återfinns i Appenheim, en by i norra Rheinhessen som ligger mellan städerna Mainz och Bingen. Här producerar de unga bröderna Matthias och Christain Runkel vin som är anmärkningsvärt njutbara. Huvudfokus ligger på att producera viner som ger lika stort nöje för producent som konsument. De mogna druvorna skördas och placeras på fat för hand, för att säkra kvaliteten på slutprodukten. Vinerna jäser och lagras på fat av fransk ek eller rostfritt stål för att buteljeras som tidigast nästkommande vår. Varje vins individuella karaktär byggs på tron att vin görs bäst för hand, utan modern teknik. Med bland annat tre "druvor" i Gault Millau Wineguide 2013 och fyra stjärnor i Feinschmecker Wineguide ses Bischel som en av de mest lysande nya stjärnorna i Rheinhessen. Druvorna till Scharlachberg växer i väldigt branta sluttningar i söderläge. De skördas för hand i slutet på oktober. Blommiga smaktoner av persika, aprikos, saftig mango, honung och ananas. En drygt fyllig riesling med hög mineralitet av flintsten och hög lagringspotential. Passar bra ihop med fågel, skaldjur och fet fisk