Passar till

Servera kring 18 grader. Perfekt till rosastekt ankbröst med plommonsås och rostad potatis, svamprisotto samt ost och chark.

Produktinformation

Lagerstatus
14 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Rasteau
Producent
Rhonéa
Huvuddruva
Grenache
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
 • Producent

  Rhonéa

  Rhonéa är en familj med över 200 vinmakare som har valt att samla sin expertis och blåsa liv i en kreativ, banbrytande modell, baserad på sin kunskap om Rhône Valley-viner.

 • Huvuddruva

  Grenache

  Grenache är en dåldis i flertalet stora namnkunniga distrikt trots att den är en av de viktigaste druvor i de stora vinerna som, Chateauneuf-du-pape, Priorat och många fler där till.

  Grenache är verkligen väl värd att upptäcka både som singeldruva samt även i all världens olika blends.

 • Region

  Rhônedalen

  Rhône ligger intill floden med samma namn. Härifrån kommer Châteauneuf-du-Pape och flera andra toppviner. Regionen delas in i norra och södra Rhône vilka skiljer sig åt både när det gäller klimat och regler kring odlingen.

 • Distrikt

  Rasteau

  I sydöstra Frankrike ligger en av de viktigaste vinregionerna som utgör en lång sträcka från norr till söder. Här hittar du vingårdar som producerar prisbelönta och klassiska franska viner. Druvsorterna drar sin styrka från Rhônefloden och det varierande klimatet ger druvorna en komplex och intressant karaktär.