Rhebokskloof Cellar Selection Flat Rock Red 2016 Shiraz-Syrah

Rhebokskloof Cellar Selection Flat Rock Red 2016

Pris 129 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

MAN Essay SGCM 2017

Pris: 119 kr

Det började med den enkla planen att skapa ett vin man skulle älska att köpa. Tanken föddes mellan de tre vinmakare José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh som därför började jobba tillsammans 2001 ihop med en grupp odlare i Paarl. Namnet kommer från deras fruars initialbokstäver (Marie, Anette och Nicky) då de behövde komma på ett bra sätt att motivera varför de skulle vara borta mer hemifrån; "de är ju för er skull". De 300 första lådorna skapade i Josés traktorskjul och idag 13 år senare producerar de mer än 175 000 lådor och exporterar till 25 länder. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Något som bl.a. backas upp av Robert Parker "I tasted excellent wines from MAN Wines. This winery has some fabolous values!".

Lagring
Drick nu och fram till 2020.
Karaktär
Fruktigt & Komplext
Färg
Djupt rubinröd
Land
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
49% Shiraz, 21% Durif, 15% Cabernet Sauvignon, 10% Pinotage, 4% Mourvedre, 1% Viognier
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
4,5 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

En fräsch och fruktig ton på näsan följs av en kombination av mogna röda bär. Smakerna tillsammans med kryddor, eleganta tanniner och 16 månade på ekfat gör detta vin till en riktig höjdare.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med rött kött, grillad fisk, grytor och vällagrade ostar.

Beskrivning

Rhebokskloof är en klassisk vingård i historiska Paarl, perfekt placerad djupt nere i en dal mellan Rock Mountains vilket skapar ett unikt mikroklimat perfekt för att odla eleganta, svala kvalitetsviner. Själva gården dateras så långt bak som 1692 när Dirk van Schalkwyk fick en bit land av guvernören av Kapregionen. Idag är Rhebokskloof kanske mest känt för sin restaurang och populära anhalt som besöksmål men deras viner talar förvisso för sig själva. Klassiska, eleganta och ändå med en typisk sydafrikansk touch. Allt under översyn av de två kvinnliga vinmakarna Karin Louw och Rolanie Lotz.