Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Paarl

(0)

I Sydafrika finns flera olika vindistrikt. Paarl är inte lika känt som Stellenbosch, eller Franschhoek, men här producerar man vin med hög kvalitet. På svenska betyder Paarl "pärla" och staden har fått sitt namn efter Paarl Rock och Paarlbergen.

Vin i världsklass och ett otroligt landskap

Nordöst om Kapstaden ligger Paarls vindistrikt. Staden har en genuin historia och det var här den tredje äldsta europeiska bosättningen skedde. Paarls vindistrikt kombinerar viner i världsklass och ett otroligt vackert landskap med vingårdar och Paarl Rock i fokus. Dess fantastiska utsikt från toppen gör att många erfarna klättrare ger sig på Paarl Rock, som är ökänd för sin svåra klättring.

Ett betydelsefullt vindistrikt i Sydafrika

Paarl är det näst mest betydelsefulla vindistriktet efter grannen Stellenbosch i söder. Eftersom Paarl har många olika typer av jordar, mesoklimat och sluttningslägen, så är detta en plats som lämpar sig väldigt bra för vinproduktion. I Paarl producerar man mycket bra röda viner. Det gör man därför att regionen ligger förhållandevis nära havet, vilket svalkar och gör att druvorna mognar långsammare än i de varmare delarna längre in på kontinenten.

Shiraz trivs väldigt bra i distriktet tack vare dess varma inlandsklimat, men här trivs också druvor av Rhönesläktet, Viognier och Mourvedre. Mousserande viner och starkvin produceras även de i Paarl, vilket har cementerat dess position som ett av Sydafrikas viktigaste regioner också för export.

Perfekt att besöka året om

Du kan besöka vingårdarna i Sydafrika året om. Vill du kunna avnjuta ditt vin utomhus så är den bästa tiden att åka dit på mellan november och april. Det är som allra varmast mellan december och februari med en medeltemperatur på 25 grader. Dock kan även vintern kan ha sin charm. Njut av en bit god mat, fantastiska vyer och gott vin framför en brasa. Medeltemperaturen är 15-17 grader, fastän nätterna kan vara kalla.