• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Quadrifolia Douro Red Quinta do Vallado 2016  Tinta Roriz

Quadrifolia Douro Red Quinta do Vallado 2016

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
23 st
Lagring
Drick nu och fram till 2020.
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Rubinröd
Land
Region
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Franca
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%

Doft & Smak

Doften är fint koncentrerad med toner av mörk frukt och aning lakrits. Smaken är fruktig, snygg och fyllig med en god komplex finish av mogen frukt.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med höstiga kraftigare grytor, lamm och vilt.

Beskrivning

Quinta do Vallado ligger på båda sidor om Corgofloden, nära mynningen till Dourofloden. Vinhuset ägs av portvinsfamiljen Ferreira och drivs idag av Francisco Spratley Ferreira och Joao Ferreira Alvares Ribeiro. De båda drivs av en stor passion för kvalitetsvin. Quinta do Vallado driver även ett litet lyxhotell (listade i World's greatest Hotels, Reseort and Spas ) på vingården, vars historia kan spåras tillbaka till 1716. Fram till 1987 var produktion till största del portvin som säljs under varumärket Ferreia, men detta såldes 1987. År 1990 började kvalitetsvinproduktionen av rött vin och vitt vin genom att plantera ett antal fält och 1997 byggdes en ny källare och produktionsanläggning. Vallado fokuserar på att skapa fruktdrivna, eleganta, välbalanserade viner med en bra struktur.