Perfekt vin till klassisk italiensk mat som grillad Porchetta, bra pasta med tomatbaserade såser eller till de flesta viltköttsrätter. Servera svalt, kring 18 grader, gärna efter en stund i karaff.
Ren, väldigt komplex och elegant doft med klassiska körbärstoner, läckra inslag av tobak och torkade örter och mörkare toner av choklad och kakao. Medelfyllig, stram och fruktig, klassisk smak med röd frukt och massor av dammiga tanniner. Otroligt bra integrerad ek som ger en silkeslen, lång och koncentrerad avslutning. Klass.
Vinet Le Diacce Rosso produceras av den lilla mikroproducenten Podere Ciona i Toscana, närmare bestämt byn Gaiole i Chianti. Producenten är så mycket familjeägd mikroproducent man kan bli med sina 10 hektar odlingsmarker (varav cirka hälften till druvor) och där allt sköts av olika familjemedlemmar. Fokus ligger på produktion av röda viner på klassiska druvor för regionen och deras Chianti Classico Riserva är inget undantag med nästan bara Sangiovese och en liten del Merlot kryddat med Alicante Bouchet. Elegans och typicitet i ett.