Podere Ciona Chianti Classico Riserva 2011
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Podere Ciona Chianti Classico Riserva 2011 Sangiovese
Prisvinnande vin
Tenuta di Argiano Non Confunditur Toscana 2015

Pris: 225 kr

Podere Ciona Chianti Classico Riserva 2011

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller spara till 2024.
Karaktär
Stram och elegant
Färg
Djupt rub inröd
Land
Region
Producent
Podere Ciona
Huvuddruva
Druvor
90% Sangiovese, 8% Merlot, 2% Alicante Bouschet
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Ren, väldigt komplex och elegant doft med klassiska körbärstoner, läckra inslag av tobak och torkade örter och mörkare toner av choklad och kakao. Medelfyllig, stram och fruktig, klassisk smak med röd frukt och massor av dammiga tanniner. Otroligt bra integrerad ek som ger en silkeslen, lång och koncentrerad avslutning. Klass.

Passar till

Perfekt vin till klassisk italiensk mat som grillad Porchetta, bra pasta med tomatbaserade såser eller till de flesta viltköttsrätter. Servera svalt, kring 18 grader, gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Vinet Le Diacce Rosso produceras av den lilla mikroproducenten Podere Ciona i Toscana, närmare bestämt byn Gaiole i Chianti. Producenten är så mycket familjeägd mikroproducent man kan bli med sina 10 hektar odlingsmarker (varav cirka hälften till druvor) och där allt sköts av olika familjemedlemmar. Fokus ligger på produktion av röda viner på klassiska druvor för regionen och deras Chianti Classico Riserva är inget undantag med nästan bara Sangiovese och en liten del Merlot kryddat med Alicante Bouchet. Elegans och typicitet i ett.