• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Neleman Sauvignon-Chardonnay 2019 Chardonnay

Neleman Sauvignon-Chardonnay 2019

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
147 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt, fruktigt och torrt
Färg
Ljust gyllene, med gröna stråk
Land
Spanien
Region
Valencia
Klassificering
DOC
Producent
Bodegas Neleman
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
70% Chardonnay 30% Sauvignon Blanc
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0,3 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Friska och fräscha aromer av tropiska gula frukter, som aprikos och mogna toner av gula äpplen. Fylligt och koncentrerat, med inslag av blomster och citron.

Passar till

Ett trevligt vin på egen hand, som aperitif eller till picknickkorgen. Dessutom ett fantastiskt vin som kompis till en matig sallad, med färsk getost, lättare fiskrätter som kummel eller med pastarätter. Servera runt 8-12°C

Beskrivning

Neleman Wines är en nutidens vinproducent i bemärkelsen att det är ett samarbete mellan en holländsk reklambyrå och en djupt dedikerad ekologisk vinbonde i Valencia. Resultatet är unikt; naturviner i en modern och lekfull förpackning. Vinodlingarna ligger utanför den lilla byn Casas del Rey, med bara 80 invånare, i distriktet Valencia. Fokus i flaskan är det som händer i vingården, dvs. man låter ursprunget och druvan tala för sig själv och tillämpar en tydlig "hands-off"-filosofi i vineriet. Helt ekologiskt odlat och certifierat från tre olika block med tempranillo. Förpackat i en väldigt kul flaska som man kan skräddarsy själv. Och pennan får man på köpet vilket även gör det till ett perfekt ge-bort vin. Vinet är veganvänligt.