En lättdrucken men elegant kamrat till en uppsjö italienska delikatesser inklusive charkuterier, en Bistecca fiorentina, pizza och tomatbaserade pastarätter.
Ett vin med 100% Sangiovese. Fruktigt med mineral- och lädertoner.
MonteRosolas röda viner är alla handplockade, handselekterade i en strävan att göra Italiens bästa viner. Mitt emellan Florens och Siena, intill den vackra staden Volterra ligger MonteRosolas vingård. Från hjärtat av Toscana producerar vi viner efter ekologiska odlingsmetoder. MonteRosolas terroir är unik med sin mineralrika jord som även är fylld med alabaster, en typ av kalksten som man i hundratals år gjort skulpturer av inne i Volterra. Utöver det ligger vingården i ett landskap som sträcker sig över fyra hundra meter upp över havet vilket ger ett något mildare klimat än övriga Toscana. Gården har ofta en mild bris som sveper in från medelhavet. Dessa faktorer tillsammans med den Toscanaska solen skapar ett ultimat mikroklimat som erbjuder utmärkta möjligheter att producera viner av absolut toppkvalité. Sedan 2008, är Alberto Antonini chefsenolog på gården. Alberto blev under sommaren 2015 utvald av det erkända vinmagasinet Decanter till en av världens 5 bästa enologer. Under Albertos ledning och familjen Thomaeus ägarskap har en plan lagts för att skapa de absolut bästa vinerna möjligt. Strävan är inte bara att producera Italiens bästa vin, utan även ett av Världens bästa viner. Med en sådan målbild måste man alltid finjustera och förfina sina processer, vilket koninuerligt sker på MonteRosola. Tack vare dessa tillverkningsprocesser och en strävan efter perfektion har MonteRosola skapat ett toscanskt vin som är redo att avnjutas till finmiddagen eller när du vill unna dig något extra i vardagen.