Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Tinto de Verano

Är du sugen på något svalkande och gott i sommar? Då ska du prova Tinto de Verano! Denna spanska dryck har blivit en riktig hit och är perfekt att njuta av på terrassen eller vid poolen. Så här gör du din egen Tinto de Verano.

Gör så här

  1. Blanda en del rödvin med en del citronläsk, gärna över rikligt med is.

  2. Garnera med citron och/eller apelsin. Klart! Nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta av din egna Tinto de Verano. Salud!

Ingredienser

  • 1 del rödvin

  • 1 del Fanta Citron

  • Apelsin

  • Citron

Varifrån kommer Tinto de Verano?

Tinto de Verano har sitt ursprung i Spanien och betyder just "sommarvin" på spanska. Drycken är otroligt populär i sitt hemland, speciellt i de södra delarna som Andalusien. Traditionellt tillverkas den genom att blanda rödvin med läsk, oftast citronläsk eller något liknande. 

Enkelheten är en del av charmen med Tinto de Verano. Det är en dryck som vem som helst kan blanda till och njuta av. Till skillnad från sangria innehåller den ingen frukt eller andra tillsatser, utan är en ren och uppfriskande kombination av vin och läsk.

Vilka viner passar till Tinto de Verano?

När du ska välja vin till din Tinto de Verano bör du satsa på ett enkelt, ungt rödvin. Några exempel på druvor som fungerar bra är tempranillo eller garnacha. Undvik dyra eller komplexa viner – de kommer ändå mest att drunkna i läsken. 

Vi rekommenderar att du väljer ett torrt, fruktigt vin med relativt låg alkoholhalt. Då får du en fräsch och lättdrucken Tinto de Verano som du kan njuta av i mängder. Prova gärna några olika viner tills du hittar din personliga favorit!

Vad är skillnaden mellan Tinto de Verano och Sangria?

Tinto de Verano är en enkel mix av rött vin och citronläsk och har en fräsch och uppfriskande smak. Sangria är en mer komplex dryck med rött eller vitt vin blandat med fruktjuicer, socker, skivad frukt, och ibland sprit, vilket ger en mer kraftfull och söt smak.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept