Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Strawberry Daiquiri

En Strawberry Daiquiri är en klassisk cocktail som passar perfekt att avnjuta en varm sommardag. Med sin ljuvliga smak av färska jordgubbar och den karaktäristiska sötman från rom är det lätt att förstå varför den blivit så populär.

Gör så här

 1. Muddla jordgubbarna till en puré i shakern.

 2. Tillsätt sockerlag, lime och gom och fyll shakern med is

 3. Skaka drinken i ca 15 sekunder, eller tills shakern blir frostad på utsidan.

 4. Sila upp på glas, gärna coupeglas, och garnera eventuellt med lime eller en jordgubbe.

Ingredienser (4 pers)

 • 5 cl ljus rom

  3 cl limejuice

  2 cl sockerlag

  3 st jordgubbar

Varifrån kommer Strawberry Daiquiri?

Daiquirin som drinkfamilj har sitt ursprung på Kuba, där den sägs ha skapats i början av 1900-talet. Den klassiska Daiquirin består av rom, limejuice och socker - enkelt men gott. Strawberry Daiquiri är en variant där man tillsatt färska jordgubbar för extra smak och färg. Den blev populär under 1900-talets andra hälft och är idag en av de mest älskade sommardrinkarna världen över.

Kan man byta ut rommen mot annan sprit?

I en klassisk Strawberry Daiquiri används vit rom som bas. Men visst kan man variera med andra spritsorter om man vill! Vodka är ett populärt alternativ som ger en neutral smak och låter jordgubbarna ta plats. Tequila kan också fungera bra för den som gillar dess karaktäristiska ton. Vi rekommenderar dock att hålla sig till vita och relativt neutrala spritsorter, då mörkare varianter som whisky kan krocka med den friska, fruktiga smaken. Oavsett vilken sprit du väljer kommer det garanterat bli gott. Huvudsaken är att du använder färska, fina jordgubbar - det är hemligheten bakom en riktigt god Strawberry Daiquiri!
 

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept