Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Sazerac

Sazerac är en av de äldsta kända cocktailarna och har sitt ursprung i 1800-talets New Orleans. Drinken är en smakrik kombination av konjak/brandy eller whisky, socker, Peychaud's bitters och absint. Med sin djupa, komplexa smak och intressanta historia är Sazerac ett måste för alla cocktailentusiaster att prova.

Gör så här

  1. Skölj ett kylt glas med absint och häll bort överflödet.

  2. Rör konjak/brandy eller whisky, socker och bitters i ett rörglas tills sockret har löst sig.

  3. Tillsätt is. Rör tills drinken är kyld.

  4. Sila ned drinken i det absint-sköljda glaset.

  5. Garnera med citronskal.

Ingredienser (1 drink)

  • 5 cl konjak/brandy eller rye whisky

  • 1 cl sockerlag

  • 3 stänk Peychaud's bitters

  • Absint

  • Citronskal

Varifrån kommer drinken Sazerac?

Sazerac har sitt ursprung i New Orleans, Louisiana, USA. Drinken skapades på 1800-talet av apotekaren Antoine Peychaud, som även är upphovsman till Peychaud's bitters – en viktig ingrediens i Sazerac. Ursprungligen gjordes drinken med konjak, men under 1800-talets senare del byttes spriten ut mot den lokala rye whiskyn, vilket har blivit standarden idag.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

Traditionellt sett görs Sazerac med antingen konjak eller brandy eller rye whisky. Konjak var den ursprungliga spriten, men rye whisky har blivit den mer vanliga varianten. Dock är det fullt möjligt att experimentera med andra spritsorter för att skapa intressanta variationer av drinken.

Vi på Vinoteket rekommenderar att prova Sazerac med olika typer av whisky, för att utforska hur smakprofilen förändras. Det går även att använda rom för att ge drinken en ny karaktär. Oavsett vilken sprit du väljer, se till att välja en kvalitetsprodukt för bästa resultat.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept